Ex -Yu

Vučić: Ponosan sam na izvještaj MMF

Vučić: Ponosan sam na izvještaj MMF
Vučić: Ponosan sam na izvještaj MMF

NOVI SAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je ponosan na saopštenje MMF-a o Srbiji, te da ga doživljava kao svoj "diplomski ispit, s najboljom vješću za Srbiju".

"Za mene je moj diplomski ispit bio jučerašnji stav MMF-a. Nosim sa sobom kao neku vrstu diplomskog rada saopštenje MMF-a na srpskom i engleskom, sa najboljom vešću za jednu zemlju", rekao je u Novom Sadu i izvadio dokument MMF iz svog sakoa.

Iz tog je saopštenja pročitao da je MMF konstatovao da su ostvareni dobri rezultati, da Srbija ponovo beleži stopu rasta, da je zaposlenost u porastu, nezaposlenost u padu, raste poverenje u Sbriju, deo u kojem govore o izvanrednim fiskalnim perfomansama, stabilnim inflacionim očekivanjima, napretku u sprovođenju strukturnih reformi...

"Neki su iz toga uspeli da izvuku negativne vesti i komentare", primetuo je i dodao da su se on i vlada borili u proteklih više od godinu dana da se preokrene situacija, da su u tome uspeli, te da danas svi znaju da je Srbija na stabilnom putu napretka, političkom i ekonomskom.

"Nikada ugled Srbije u političkom smislu nije bio veći u svetu od kada je Srbija samostalna država. Mnogima u našoj zemlji iz meni neobjašnjivih razloga to ne odgovara", primetio je premijer dodajući da ga to ne obeshrabruje, jer je i njegov gost, premijer Češke Bohuslav Sobotka, koji predvodi državu s izuzetno uspešnom privredom, takođe izložen kritikama.

Podsetivši da u predizbornoj kampanji građanima nije obećavao med i mleko, kule i gradove, već je nudio znoj i rad, Vučić je zaključio: "Od ekspozea u skupštini napravili smo dobre i velike rezultate".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije