Ex -Yu

Vučić: Priština spremna na nove stvari, ne zna se koja je gora

Vučić: Priština spremna na nove stvari, ne zna se koja je gora
Foto: N.N. | Vučić: Priština spremna na nove stvari, ne zna se koja je gora

PRIŠTINA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mjere usmjerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim mjerama je riječ.

Na pitanje novinara da li ima procjene šta bi Priština mogla dalje, poslije taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogla da pokuša da uradi i da se ne zna koja je gora za nas.

"Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsjednik dodaje da će država donositi odluke o novim mjerama albanske strane tek kada i ako one budu preduzete.

"Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprotstavljanje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim ćemo donositi odluke", donio je Vučić.

Prema njegovim riječima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je "ludilo" Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

"Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost, što je već stepen bezumnih mera i to koristi za unutrašnje potrebe. To me brine", naglasio je on.

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije