Ex -Yu

Vučić: Putin dolazi 16. oktobra

Vučić: Putin dolazi 16. oktobra
Vučić: Putin dolazi 16. oktobra

BEOGRAD - Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Beograd 16. oktobra gdje će prisustvovati obilježvanju 70-te godišnjice oslobođenja Beograda i pobjede nad fašizmom, saopštio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorom ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom rekao da je sa ruskim diplomatom djelimično razgovarano o programu posjete predsjednika Putina koji će u Beogradu razgovarati sa njim i sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem, a biće priređen i zajednički ručak sa predstavnicima ruske i srpske delegacije.

"Predsjednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradi onakvoj kakvu nismo imali više od 40 godina jer mislim da datum i povodom to zaslužuju", rekao je premijer.

Dodao je da je borba protiv fašizma je nešto nad čime se građani Srbije ponose.

Vučić je rekao i da će tokom posjete predsjednika Ruske Federacije biti riječi i o budućnosti odnosa dveju država koji su dobri, ali bi oni mogli da budu još bolji i uspješniji i da, kako je rekao, mnogo toga zajedničkog možemo da napravimo u interesu Rusije i Sribje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije