Ex -Yu

Vučić: Republika Srpska je dejtonska i ustavna kategorija

Vučić: Republika Srpska je dejtonska i ustavna kategorija
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Republika Srpska je dejtonska i ustavna kategorija

SREMSKA KAMENICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Republika Srpska dejtonska i ustavna kategorija i da presuda Radovanu Karadžiću ne može da znači njeno ukidanje.

"Onima koji maštaju da presuda Radovanu Karadžiću može da znači ukidanje Republike Srpske, moj odgovor je da je Republika Srpska dejtonska i ustavna kategorija", rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Kamenici, gdje je obišao zgradu Radio-televizije Vojvodine /RTV/, koja je oštećena u NATO agresiji.

On je podsjetio da u skladu sa Dejtonskim sporazumom, čiji je jedan od garanta Srbija, neće biti nikakvog ukidanja Republike Srpske.

"To je centralno i apsolutno najvažnije pitanje i to vam je reakcija Srbije", istakao je Vučić.

Vučić je rekao da je vidio reakcije iz cijelog regiona i na prvostepenu i na drugostepenu presudu Karadžiću, koje su se, prije svega, ticale ne Radovana Karadžića, nego Republike Srpske.

"A o tome kakav je Haški tribunal, o tome smo već bezbroj puta govorili", dodao je Vučić.

On je naveo da Srbija mora da gleda u budućnost i sopstveni razvoj, da mora da razmišlja o tome kako sebe i svoju snagu da izgradi i političku i ekonomsku i svaku drugu, a političke nema bez ekonomske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije