Ex -Yu

Vučić: Rezolucija EP vređa Srbiju

Vučić: Rezolucija EP vređa Srbiju
Vučić: Rezolucija EP vređa Srbiju

BEOGRAD - Rezolucija Evropskog parlamenta je uvredljiva i uznemirujuća i iza nje se kriju ili licemerje ili želja da se naudi Srbiji, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je reagujući na rezoluciju EP kojim se pozivaju vlasti u Srbiji da se "ograde od izjava Vojsilava Šešelja" naveo da nju ne razumiju ni poslanici EP.

"Nismo želeli da se skrivamo i bežimo od nečega što nismo razumeli, i ono što, čini nam se, ne razumeju ni oni što su za to glasali", rekao je Vučić, a prenosi B92.

On je naveo da taj akt nije važan, jer nije obavezujući i "ne predstavlja praktično ništa", ali predstavlja važne stvari koje bi trebalo ukazati građanima Srbije.

"Ovo je trebalo da bude kao neki nauk građanima Srbije, da vide kako se odnose prema nama, šta je to što stvarno misle o nama i sa kakavim mukama i teškoćama ćemo se suočavati, mada su neke objektivne, na našem evropskom putu i u našoj bliskoj budućnosti", rekao je Vučić.

Evropski parlament je ranije danas usvojio rezoluciju o lideru SRS Vojislavu Šešelju u kome se kritikuju njegove izjave, Srbija, kao i Haški tribunal, koji se poziva da preispita uslove njegovog puštanja na slobodu.

Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba je ranije ocijenio da Vojislav Šešelj nema podršku vlasti u Srbiji, ali da bi zvanični Beograd trebalo da osudi njegove izjave.

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da Vojislav Šešelj ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora.

Predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron ocijenio je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije