Ex -Yu

Vučić: Sigurno je bilo tehničkih propusta pri padu helikoptera

Vučić: Sigurno je bilo tehničkih propusta pri padu helikoptera
Vučić: Sigurno je bilo tehničkih propusta pri padu helikoptera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je pročitao i drugi izveštaj o padu vojnog helikoptera i da tamo "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta.

Vučić je rekao da u izvještaju postoje dvije važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprinijeli nesreći.

Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva.

Upitan da li su jasni uzroci pada helikoptera Vučić je rekao: "Meni jesu, nadam se da ćete i vi to da ustanovite".

"Pitajte tužioce, mogli su da ih (izveštaje) objave kadgod. Ja ne smem da ih pozovem i da ih pitam, jer je to nezavisno telo", kazao je Vučić.

Premijer je ponovio da ministri odbrane i zdravlja nisu čekali helikopter na aerodromu i da nisu željeli da se dogodi tragedija koja se desila i da ne razumije napade političara pogotovo bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i pojedinih medija.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je ranije danas da još nije dobio izvještaj vojne komisije koja je trebalo da utvrdi uzrok pada helikoptera kod Beograda i eventualnu odgovornost za nesreću u kojoj je 13. marta poginulo sedam osoba.

Poslije pada helikoptera formirane su dve komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izveštaj podnijet zamjeniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas treba da završi rad i podnese izveštaj, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije