Ex -Yu

Vučić: Spomenik Tepiću problem, a nije teroristi Barišiću

Vučić: Spomenik Tepiću problem, a nije teroristi Barišiću
Foto: Ilustracija | Vučić: Spomenik Tepiću problem, a nije teroristi Barišiću

RUMA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući izjave iz Hrvatske zbog podizanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću, da problem predstavlja obijležje čovjeku koji je dao svoj život za zakletvu vojsci, državi i zastavi, a nije problem pravosnažnom odlukom osuđeni terorista Miro Barišić.

Vučić rekao da su Tepić i vojnik Stojadin Mirković dali zakletvu jugoslovenskoj vojsci, zastavi, a ne hrvatskom MUP-u koji je tražio da se predaju.

"Jesu li to činjenice ili nisu, da li sam nešto slagao ili rekao istinu. Što se svi plaše, tresu od straha da izgovore istinu" upitao je Vučić i dodao:

"Čovek koji je položio život za zakletvu i zastavu je problem, a nije problem pravosnažnom presudom osuđeni terorista kakav je Barišić i to ne od strane srpskog nego švedskog suda. A koliko ulica Mile Budaka imate - neću dalje" rekao je Vučić.

Novinare je interesovalo i da li će Srbija nekom deklaracijom ili drugim aktom odgovoriti na zakon o braniteljima koji je u proceduri u Saboru na šta je predsjednik Republike rekao da nećemo da donosimo nikakve zakone i akte zato što bismo "nekome terali kontru".

Ponašaćemo se u skladu sa interesima Srbije i štitićemo ih na najbolji način, poručio je Vučić.

Upitan je i kako gleda na pojavljivanje Veselina Šljivančanina neposredno pred svečanost otvaranja nove fabrike u Rumi, na šta je šef države rekao da ga je video ispred kapije.

"Slobodan je čovek, izdržao je svoju kaznu. Šta biste, da ga uhapsite, ubijete - jel vam se obraćao nešto, mešao u nešto, smetao, napadao...Šta biste da ga vežemo u okove, ubijemo...šta da uradimo", kazao je Vučić.

Naveo je i da je Šljivančanin odslužio kaznu, da ne želi da ulazi u pravnu prirodu Tribunala, ali da u "takvom tribunalu" odslužio ono što su odredili i zapitao "šta još očekujete da treba uradi i on i svi mi. Zato će Gotovina da bude predsednik ako nekome zatreba, ali je problem što će neko da stoji na pet kilometara od nekoga", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije