Ex -Yu

Vučić: Srbija hiljadama milja daleko od bankrota

Vučić: Srbija hiljadama milja daleko od bankrota
Vučić: Srbija hiljadama milja daleko od bankrota

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija "hiljadama milja daleko od bankrota" i da ima plan kojim će završiti reforme.

Vučić je najavio da će 2016. godine rast privrede biti dupliran u odnosu na projekcije međunarodnih finansijskih institucija od 1,35 odsto.

"Srbija je hiljadama milja daleko od bankrota, bez obzira što je prethodna vlast zadužila zemlju do krajnjih granica, više od 70 odsto bruto domaćeg proizvoda. Srbija sada može da se zaduži neuporedivo lakše i brže nego pre dve ili tri godine jer vodi produktivnu politiku koju poštuju međunarodne institucije", rekao je Vučić novinarima u Subotici.

On je istakao da će reformske mjere koje će predstaviti večeras biti teške, ali racionalne, te da će najsiromašniji građani biti zaštićeni.

Vučić je istakao da reforme neće biti lake i da ne treba stvarati paniku, već da je panika trebalo da bude onda kada se trošilo više nego što se zarađivalo.

On nije htio da iznosi detalje koliko će biti smanjene plate u javnom sektoru i penzije, ali je dodao da plate neće biti smanjene u privatnom već u javnom sektoru, gdje je republički mjesečni prosjek 56.000 dinara /oko 470 evra/.

Vučić je naveo da je realna prosječna plata u Srbiji 50.000 dinara /nešto više od 420 evra/, jer radnici određeni dio primaju "na ruke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije