Ex -Yu

Vučić: Srbija nastavlja svoju politiku na putu ka EU

Vučić: Srbija nastavlja svoju politiku na putu ka EU
Vučić: Srbija nastavlja svoju politiku na putu ka EU

BEOGRAD - Srbija vodi svoju politiku, na putu je ka Evropskoj uniji i ima dobru saradnju i tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa EU do kraja juna ili septembra.

Odgovarajući na pitanje novinara na Bežanijskoj kosi kako komentariše izjavu američkog državnog sekretara Džona Kerija da se Srbija nalazi na liniji vatre u konfliktu Vašingtona i Moskve, Vučić je odgovorio da je Srbija geostrateški u ne baš zavidnoj situaciji, ali da će učiniti sve da očuva ekonomsku i političku stabilnost, mir i sigurnost njenih građana.

Premijer je istakao da se u spoljnoj politici Srbije ništa nije promijenilo i istakao da to ne zavisi od pojedinih novinskih napisa.

Zamoljen da prokomentariše i pojedine komentare o eventualnom "ukrajinskom scenariju" u Srbiji, Vučić je rekao da o tome ne zna ništa.

"Ne znam ništa o tome, ali znam da su to neki iz opozicije priželjkivali", istakao je Vučić i podukao da se razlika između državnika i političara mjeri na osnovu rezultata koji ostanu.

Premijer je naglasio da mu je cilj da zemlja bude ekonomski i politički stabilna, da u njoj vlada mir i da se građani osjećaju bezbjedno.

Na pitanje kada se očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja o priključenju Srbije Evropskoj uniji, Vučić je kratko odgovorio:

"Nadam se do kraja juna ili septembra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije