Ex -Yu

Vučić: Srbija zahvalna Mađarskoj

Vučić: Srbija zahvalna Mađarskoj
Vučić: Srbija zahvalna Mađarskoj

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Budimpešti da je Srbija zahvalna Mađarskoj jer podržava da gasovod "Turski tok" prođe kroz Srbiju.

Vučić je rekao da se danas uvjerio da su neki željeli da izbjegnu Srbiju i zahvalio se Mađarskoj što je podržala Srbiju i što želi da dobija gas i iz smjera juga i pravca Srbije.

Govoreći o zajedničkim infrastrukturnim projektima, Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog značaja izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta i najavio da će izgradnja početi do kraja godine.

"Za tri, tri i po godine mogli bismo da putujemo brzom prugom i da za duplo kraće vrijeme od sedam sati, koliko je sada potrebno, stižemo u Budimpeštu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije zajedničke sjednice vlada Srbije i Mađarske, prenose beogradski mediji.

On je potvrdio da je na sjednici vlada bilo riječi i o izgradnji pruge Baja - Segedin - Subotica, otvaranju plovnog prelaza na Tisi i prelaza na granici Srbije i Mađarske.

Vučić je rekao da su mađarske kompanije zainteresovane za privatizaciju 35 srpskih preduzeća, kao i da je dogovoreno da se nađe uspješna kompanija iz Srbije koja bi ulagala u Mađarsku. 

"Želimo da vidimo mađarske kompanije u celoj Srbiji, ne samo na severu, i mislim da smo uspeli da postignemo tu vrstu dogovora", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije