Ex -Yu

Vučić Stefanoviću: Ostavku podnosim čim čujem bolji plan

Vučić Stefanoviću: Ostavku podnosim čim čujem bolji plan
Vučić Stefanoviću: Ostavku podnosim čim čujem bolji plan

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će "ozbiljno razmotriti" prijedlog poslanika (DS) Borislava Stefanovića da podnese ostavku, ali je dodao da je sigurno da se neće sklanjati, niti bježati od bilo koga zato što, kako je rekao, smatra da radi neuporedivo odgovornije i poštenije od svojih prethodnika.

U polemici sa Stefanovićem, Vučić je rekao da će ostavku podnijeti čim čuje bolji plan, ali ne onakav, "jadan i blesav", kakav je on (Stefanović) danas izneo.

"Dakle, ja vlast neću da čuvam ni sa 20, ni sa 26 odsto podrške građana", rekao je Vučić.

Šta god da mu se dogodi, kazao je, ostaće u Srbiji i nikada je neće napustiti, a sve zato da bi se, kako je rekao, borio protiv onih koji su ovu zemlju uništavali.

"A Vi ste bogami tu negde pri vrhu", rekao je Vučić obraćajući se Stefanoviću.

Na primjedbu Stefanovića da je ova vlast Srbiju vratila u 90-e godine, Vučić je rekao da ne vidi šta ga na to podsjeća. Zapitao je da li je možda to što je Srbija na putu za EU, ali istovremeno ne želi da uvodi sankcije Rusiji.

"Ako je to, pa kažite - 'za to ste krivi'", rekao je premijer.

Osvrnuvši se na konstataciju Stefanovića da ga građani sve manje podržavaju, Vučić je rekao da je to očekivao i da tek očekuje da ga još manje građana podržava.

"Ne pamtim da se iko suočavao sa takvom mržnjom sa kojom se ja suočavam. Kada vi podržavate one koji mi iz čistog mira pretuku brata ili one koji mi uzvikuju najružnije parole", podsjetio je Vučić.

Dodao je da ne misli da treba da bude najpopularniji, ali je istakao: "Od vašeg predsednika sam popularniji devet puta. Ali, i ako budem devet puta manje popularan, to neće promeniti moj odnos prema merama koje donosimo i onome što radmo."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije