Ex -Yu

Vučić: Treba nam borbena vlada, koja će biti bliža građanima

Vučić: Treba nam borbena vlada, koja će biti bliža građanima
Vučić: Treba nam borbena vlada, koja će biti bliža građanima

BEOGRAD - Mandatar za sastav vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije u prilici da govori o personalnom sastavu vlade, ali je istakao da mu treba borbena vlada i borbeni ljzudi u vladi posvećeni ciljevima, bez obzira na teškoće.

"Još ne znam imena ministara", rekao je Vučić na pres konferenciji. On je rekao da nije pitanje da li će vlada biti ekspertska ili stranačka:

"Blizu sam borbenoj vladi, sa jasnim, nedvosmislenim i preciznim ciljem. Trebaju mi borbeni ljudi, bez obzira da li su u nekoj stranci ili ne, ljudi koji će da se biju za dogovorene ciljeve i kad je teško, a ne da na prvoj krivini napuste voz", poručio je Vučić.

Mandatar je naveo da još nema odluke stranačkih organa da li će lista oko SNS praviti koalicije ili ne.

"Želeo bih da čujem sve i da razgovaram sa svima", rekao je Vučić i dodao da će sve zvati, ali da nije realno da sa svima sarađuje u vladi.

Najavio je da će biti značajnih promena u načinu funkcionisanja buduće vlade i da će jedanput u najmanje dva mjeseca na sedam dana vladu premjestiti van Beograda, kako bi bila bliža građanima i čula šta njih tišti.

Vučić je na konferenciji za novinare najavio da će to biti najpre slučaj sa Nišom, gdje će sedam dana boraviti, i to u kasarni, kako ne bi trošio novac na drugi smeštaj.

"Sedam dana primaću građane, jednom nedjeljno ću od pet ujutru do osam primati sve građane koji žele prijem u vladi, da bi od osam mogao da se posvetim drugim obavezama", naglasio je Vučić.

Želi, kako kaže, da bude bliži običnim ljudima, da vidi kakve ih muke muče, da građani vide kako vlada želi da čuje njihovu muku i probleme, da bi razumeli šta su najveći problemi u zemlji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije