Ex -Yu

Vučić: U Beču o Srbiji u superlativima

Vučić: U Beču o Srbiji u superlativima
Vučić: U Beču o Srbiji u superlativima

BEČ - Srbija je potvrdila svoju ulogu odgovorne zemlje i ozbiljnog rukovodstva, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić naglasivši da je Srbiji ukazana velika čast time što se on obratio novinarima u ime zemalja zapadnog Balkana na konferenciji u Beču.

Vučić je rekao za srpske medije da su jučerašnji i današnji dan važni za Srbiju, kao i da je potrebno da se pokaže kontinuitet u radu, ali i mnogo toga novog da se napravi.

"Ali, nekoliko važnih stvari danas smo čuli, pre svega oko rešavanja migrantske krize. Angela Merkel je pozvala svoje privrednike da ulažu u zemlje Zapadnog balkana, a Srbija je najveća, i mislim da i neke druge uslove pružamo najbolje, tako da možemo da očekujemo novi priliv nemačkih investicija", rekao je premijer Srbije.

On je kazao da mu je ukazana čast da se zajedno sa visokom predstavnicom EU Frederikom Mogerini i sa dva kancelara - austrijskim Vernerom Fajmanom i njemačkim Angelom Merkel obrati u ime zemalja zapadnog Balkana.

"To je nešto što se ne događa često, ali govori o poštovanju koje Srbija danas ima u svetu", rekao je premijer.

Vučić je istakao da je za Srbiju važno da radi na ekonomskim reformama.

Iako su, kako kaže, mnogi bili skeptični prošle godine kada je u pitanju privredni rast u Srbiji i prognozirali čak negativan rast, danas su u Beču o Srbiji govorili u superlativima.

"Danas su i EBRD i Evropska investiciona banka i Svetska banka i svi koji su bili ovde danas govorili samo u superlativima o našoj zemlji i ja verujem da ćemo i ove infrastrukturne projetkte i sve druge stvari koje smo dogovarali umeti na najbolji mogući način i u najboljem mogućem interesu našeg naroda da završimo", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije