Ex -Yu

Vučić: U Srbiju imaju poverenja i Istok i Zapad

Vučić: U Srbiju imaju poverenja i Istok i Zapad
Vučić: U Srbiju imaju poverenja i Istok i Zapad

BEOGRAD - Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija svoju politiku ne mijenja, da je njena orijentacija put ka Evropskoj uniji i da želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom, te da će takvu politiki gajiti i njegovati.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o eventualnim pritiscima da promijeni odnos prema Rusiji zarad približavanja Uniji, rekao da već sedam-osam mjeseci sluša da će Srbija morati da uradi nešto što nam je neko naredio.

"Srbija ima svoju pollitiku i ne menja je", poručio je premijer i dodao da je to stav Srbije i da od tog stava Srbija ima i imaće koristi i u budućnosti.

"Moj posao kao predsednika vlade je da brinem o svojoj zemlji a ne o drugim zemljama  i to se neće menjati", poručio je Vučić na Beogradskom bezbjednosnom forumu.

On je dodao da Srbijom ne može da se razgovara na taj način da nam neko kaže šta moramo da uradimo, kao i da sa njim niko ne može i ne smije na taj način da razgovara.

Upitan šta očekuje od predstojećeg predsjedavanja Srbije OEBS-om,  Vučić je rekao da će naša zemlja imati ozbiljnu i odgovornu ulogu koju će poštovati i Istok i Zapad.

"Srbija je zemlja u koju veruju i u koju imaju poverenja i Istok i Zapad", naveo je premijer i dodao da dvije priče ne postoje.

Mi, kazao je, nemamo jednu priču za jedne i drugu za druge i zbog toga smo mirni i čista nam je savjest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije