Ex -Yu

Vučić: Uradili smo puno, ali preko nekih granica ne možemo

Vučić: Uradili smo puno, ali preko nekih granica ne možemo
Vučić: Uradili smo puno, ali preko nekih granica ne možemo

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka o otvaranju poglavlja u pregovora sa EU nije na Srbiji, već na evropskim partnerima, kao i da se tu ne radi o reformama već o odnosu sa Prištinom.

"Radi se o nekim pitanjima iz Briselskog sporazuma, kao što je Zajednica srpskih opština, i nekim koja su izvan Briselskog sporazuma. Daćemo sve od sebe da, čuvajući naše nacionalne i državne interese, postignemno sporazume tamo gde možemo", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije razgovora sa šefom njemačke diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom.

On je istakao da ima tema o kojima ne može ni da razgovara, a jedno od tih je da se prepusti 100 odsto hidropotencijala Gazivoda.

"Na to me niko na kugli zemaljskoj neće naterati. Ako neko želi dogovor, onda mora da to da pokaže, a odluka je na EU", rekao je premijer.

On je istakao da mu je posebna čast to što je dobio takve pohvale od Štajnamera za reforme koje su sprovedene.

"Ako vam je savest čista, ako ste uradili sve, ako imate ovakve pohvale... Uradili smo puno, uradićemo još, ali postoje granice preko kojih ne možemo da pređemo", naglasio je Vučić.

On je ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i da dijalogom sa Prištinom želi uspostavljanje racionalnih i razumnih odnosa, ali tako da oni ne budu smentnja ni prijetnja nikome na Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije