Ex -Yu

Vučić: Važan signal za Srbiju

Vučić: Važan signal za Srbiju
Vučić: Važan signal za Srbiju

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između vlada Srbije i SAD veoma važno i da govori o unapređenju odnosa dvije zemlje.

Sporazum su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi.

Vučić je, nakon potpisivanja, izjavio da će prvi direktni letovi između dvije zemlje biti uspostavljeni krajem ove ili početkom naredne godine.

"Ovaj sporazum govori i o većem međusobnom poverenju, rastu naše nacionalne avio - kompanije i aerodroma, ali i bezbednosnim uslovima i svemu što je Srbija postigla, jer ne može svako da leti za SAD, kao što ni mi nismo mogli 25 godina", rekao je Vučić, prenose beogradski mediji.

Premijer Srbije naglasio je da je ispunjen najveći broj uslova za letove do Amerike i da su ostala samo manja tehnička pitanja koja su rješiva.

"Ovo je važan signal za Srbiju. Srbija odjedanput menja svoju poziciju u celom svetu, ne samo u regionu, ne samo u Evropi. Nigde iz regiona nemate direktan let za SAD i nadamo se da ćemo uspeti sve putnike iz regiona da pridobijemo za Beograd i iz Beograda za Njujork i Toronto", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije