Ex -Yu

Vučić: Vlada do 16. juna

Vučić: Vlada do 16. juna
Vučić: Vlada do 16. juna

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najavio je da će 3. ili 4. juna biti konstitutivna sjednica Skupštine Srbije, a da će vlada Srbije biti formirana do 16. juna.

"Drugog juna će biti konstitutivna sjednica pokrajinskog parlamenta, 3. ili 4. Skupštine Srbije. Nedjelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna", rekao je Vučić nakon sjednice Predsjedništva SNS.

"Nisam zadovoljan radom nekih funkcionera SNS"

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nije zadovoljan radom nekih funkcionera SNS, posebno onih u lokalnim samoupravama, ističući da će politika kontrole njihovog rada ubuduće dobiti pun pečat.

"Zadovoljan sam radom i aktivnostima velikog broja, ne samo potpredsednika stranke, nego i funkcionerima, a nekima nisam zadovoljan, posebno onima na lokalnom nivou", rekao je Vučić na konferenciji za štampu.

Vučić je rekao da će lično ići u neke gradove, zajedno s kolegama ministrima. On je najavio kontrolu rada ljudi koji rade u lokalnim sredinama, skrenuvši pažnju na to da je republička lista dobila mnogo više glasva nego lokalne liste.

"To pokazuje da oni (funkconeri na lokalu) ili nisu uvijek najbolje ili nisu dobro radili", rekao je Vučić dodajući da će ubuduće kontrolni mehanizmi biti čvršći.

Vučić je poručio da vlada neće da podržava nesposobne u lokalnim samoupravama, i da politika strože kontrole njihovog rada mora da dobije puni pečat u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije