Ex -Yu

Vučić: Vlada vodi tešku borbu za oporavak privrede

Vučić: Vlada vodi tešku borbu za oporavak privrede
Vučić: Vlada vodi tešku borbu za oporavak privrede

LAZAREVAC - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa današnje svečane sjednice da Vlada Srbije vodi tešku borbu za oporavak srpske ekonomije, ali i da se svi njeni članovi nisu uvijek najodgovornije ponašali.

Premijer je rekao da to ne govori da bi, kako se izrazio, nekog okrivio, već da bi shvatili u čemu su pravljene greške.

On je dodao da srpska ekonomija nije krenula da propada preko noći, da se uvijek mislilo da rješenje dolazi sa neba, da će ga donijeti neko drugi i da je dužnost nekog drugog da nam ga donese.

Mnogi, kako je rekao, još nisu osjetili i nisu vidjeli jasne efekte mjera fiskalne konsolidacije i uspjeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda, ali da Vladu Srbije te poteškoće neće odvratiti od nastavka reformi.

"Sasvim sigurno ćemo obezbijediti bolju i drugačiju budućost za sve", poručio je premijer u Lazarevcu, u Rudarskom basenu Kolubar.

Vučić je rekao da je danas u tom basenu kako bi zajedno sa ministrima govorili iskreno i dirketno, prije svega sa onima koji su izabrali vladu i čiji život zavisi od njenog rada.

Premijer je napomenuo da je Vlada Srbije u prethodnih godinu obećala teške i bolne reforme, da se suočila po preuzimanju vlasti sa najstrašnijim i najtežim poplavama koje su odnijele mnogo ljuduskih života, unesrećile brojne porodice, ali  i gotovo uništile energeletski i elektroenergetski sistem, a da je poslije toga krenula u obnovu srušene, razorene i uništene srpske ekonomije.

"Političari nikada nisu uspevali da vide dalje od sljedećih izbora, odbijali su da iskreno razgovaraju... Zato je došlo vreme da neko preuzme odgovornost i da uradi onako kako je moralo u svakoj odgovornoj zemlji u svetu. Današnje okolnosti nisu naših ruku delo, ali moramo da prihvatimo odgovornost da ih ispravimo", naglasio je Vučić.

On je na početku sjednice rekao da je Vlada Srbije u prethodnih godinu dana održala 116 sjednica, da do sada nije imala nijednu telefonsku sjednicu, za razliku od vlade Mirka Cvetkovića, koja je imala za četiri godine 487 telefonskih sjednica.

"Mi nismo imali nijednu, pokušali smo da pokazemo više discipline, marljivosti i nešto više odgovornosti", kazao je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije