Ex -Yu

Vučić i Brnabićeva čestitali Putinu

Vučić i Brnabićeva čestitali Putinu
Foto: Tanjug | Vučić i Brnabićeva čestitali Putinu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Vladimiru Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno da vodi Rusiju putem napretka.

"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana", navodi se u čestitki.

Vučić ističe da je uvjeren da će Putin svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu nastaviti da postiže uspjehe u rješavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

"Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uveren sam da ćemo, uz međusobno razumevanje, stvarati bolje uslove za generacije koje dolaze", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je ukazao da je zahvalan Putinu za njegov lični doprinos jačanju tradicionalnog i istinskog prijateljstva Srbije i Rusije, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

"Želim Vam da Vas, uz uspeh na odgovornoj dužnosti, prate dobro zdravlje i sreća u ličnom životu. Nadam se dragi prijatelju da ćete nam i u novom predsedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju, jer je svaki susret sa Vama prilika za dragocene razmene mišljenja i mudre savete", navodi se u čestitki Vučića.

I predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je večeras Vladimiru Putinu pobedu na predsjedničkim izborima i osvajanje četvrtog mandata na mjestu predsjednika Ruske Federacije.

"Čestitam vam ubedljivu pobedu na izborima za predsednika Rusije. Rezultat koji ste postigli samo potvrđuje široku podršku koju imate za sve teške reforme koje ste do sada uspešno sproveli i koje tek nameravate da sprovodite. To govori da vaši građani u vama vide pravog lidera koji je spreman da ide u susret svim izazovima u predstojećem vremenu", navela je predsjednica srpske vlade.

"Srbiju i Rusiju povezuju dobri prijateljski i srdačni odnosi i ja verujem da će i ubuduće naše dve države i naši građani tu saradnju proširiti u svim oblastima", napisala je Brnabić u čestitki Putinu.

Prema preliminarnim podacima, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ostvario je ubjedljivu pobjedu na predsjedničkim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije