Ex -Yu

Vučić i Dačić: Usaglašeni politički ciljevi i zadaci

Vučić i Dačić: Usaglašeni politički ciljevi i zadaci
Vučić i Dačić: Usaglašeni politički ciljevi i zadaci

BEOGRAD- Srpska napredna stranka i stranke u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije usaglasile su danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocijenili da ona treba da bude formirana u najkraćem mogućem roku, odnosno u narednih 15 dana.

Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić rekao je novinarima nakon razgovora sa predstavnicima SNS da kadrovska riješenja nisu dogovorena, ali da je početni prijedlog da vlada ima oko 15 resora.

Dačić je rekao da su zajednička opredjeljenja stranaka koje bi trebalo da čine novu vladu da Srbija bude članica Evropske unije, da bude faktor stabilnosti u regionu, da se očisti od kriminala i korupcije i da se poštuje princip socijalne pravde.

Vršilac dužnosti predsjednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da buduća vlada mora žestoko da se bori protiv korupcije i kriminala i da je jedan od glavnih ciljeva dobijanje datuma početka pregovora.

Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama.

Lideri SNS i koalicije SPS-PUPS-JS počeli su danas razgovore o sastavljanju vlade, nakon što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić mandat za sastav vlade dao predsedniku socijalista Ivici Dačiću.

Rukovodstvo SNS na pregovorima predvodi vršilac dužnosti predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić, a delegaciju koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije