Ex -Yu

Dodik: Očekujemo da Srbija zaštiti Srpsku

Dodik: Očekujemo da Srbija zaštiti Srpsku
Dodik: Očekujemo da Srbija zaštiti Srpsku

BEOGRAD - Srbija će uvijek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u RS, kao i na dobrm i prijateljskim odnosima sa BiH, poručio je danas predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom u Beogradu.

Premijer Vučić i Dodik su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu Zapadnog Balkana, a Dodik je tom prilikom ukazao na organizovanu kampanju koja se u BiH, ali i u nekim drugim državama, vodi protiv Republike Srpske i srpskog naroda koji u njoj živi.

"Republika Srpska svog saveznika vidi, prije svega u Srbiji, i očekuje da Vlada Srbije i njeni organi, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, pruže punu podršku i pomognu zaštiti Republike Srpske od svih vidova ugrožavanja", naveo je Dodik.

Srpski premijer je istakao je da su mir i stabilnost vitalni interesi srpskog naroda, ma gdje on živio, kao i da će Srbija uvijek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u Republici Srpskoj, kao i na dobrim i prijateljskim odnosima sa BiH u cjelini.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije