Ex -Yu

Vučić i Krkobabić dogovorili zajednički izlazak na izbore

Vučić i Krkobabić dogovorili zajednički izlazak na izbore
Vučić i Krkobabić dogovorili zajednički izlazak na izbore

BEOGRAD - Predsjednik Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić i lider PUPS-a Milan Krkobabić nakon sastanka u centrali naprednjaka na Novom Beogradu saopštili su medijima da je postignut dogovor da te dvije partije izađu zajedno na vanredne parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u Srbiji, koji bi trebalo da se održa 24. aprila!

"Želim da se zahvalim našim gostima. Nismo trgovali, nismo se cenjkali, brzo i lako smo se razumeli. Razgovarali smo danas o budućnosti Srbije i penzionera, kao i šta je naš posao, koji moramo da uradimo u narednom periodu i kako da garantujemo isplatu penzija. Postigli smo dogovor da zbog toga na izbore izađemo zajedno, na svim nivoima", rekao je Aleksandar Vučić nakon sastanka s Milanom Krkobabićem, liderom PUPS-a.

"Danas, ovde u sedištu SNS-a, definisali smo nastavak saradnje. Ova naša saradnja traje pune dve godine. Principijelno i dosledno. PUPS je davao je davao dobar doprinos za stabilnost penzionera. Ovo su ključne stvari", rekao je Krkobabić i dodao da je 1.700.000 ljudi svjesno i odgovorno stala u zaštitu interesa i pružilo podršku reformama Vlade Srbije.

Krkobabić je danas rekao da "penzioneri" i "naprednjaci" nisu dijelili mandate, već su dogovorili samo nastavak uspješne saradnje.

"Mi nismo danas otvarali šampanjac. Pred nama je veliki posao. Dogovorili smo saradnju i kako da zemlji bude bolje", rekao je Vučić na pitanje da prokomentariše slavlje SPS-a što je PUPS otišao iz koalicije socijalista i JS.

"Nikakvih ružnih ni teških reči nije bilo između nas koji smo činili prethodnu koaliciju u kojoj je bio PUPS. Ovde se samo raži o produžavanju koncepta, što je najvažnije", kaže Krkobabić.

Podsjetimo, predsjedništvo PUPS-a je juče jednoglasno zaključilo da se obrati Vučiću kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS-om.

U saopštenju PUPS navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

PUPS je na izborima 2012. i 2014. godine nastupio u koaliciji sa SPS i JS.

(NN/telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije