Ex -Yu

Vučić i Nikolić razgovarali o izborima: Dogovorena saradnja

Vučić i Nikolić razgovarali o izborima: Dogovorena saradnja
Vučić i Nikolić razgovarali o izborima: Dogovorena saradnja

BEOGRAD - Dugoočekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima.

To su jedine riječi kojima se situacija oko predsjedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Srbiji pominje u saopštenju koje je proslijedila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, uz dodatak da su se dogovorili da blisko sarađuju i u budućnosti.

U saopštenju se ističe da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko- bezbjednosnoj situaciji u zemlji i okruženju

"Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u saopštenju koje je proslijedila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsjednik i premijer Srbije usaglasili su mjere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo samoproglašenog Kosova u Unesku i Savjetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić najvjerovatnije neće ući u trku za novi mandat, nezvanično saznaje B92 iz krugova bliskih bivšem predsjedniku SNS.

Nikolić je u nedjelju rekao za "Kurir" da "još čeka dogovor sa Vučićem", dok je premijer u ponedjeljak rekao da će sa Nikolićem "razgovarati kada god i o čemu god", ali da neće pristati na to što javnost "nameće rijaliti".

"Politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u medijskom rijalitiju", rekao je lider SNS.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije