Ex -Yu

Vučić i Skot: Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu

Vučić i Skot: Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu
Vučić i Skot: Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa novim ambasadorom SAD Kajlom Skatom koji je rekao da Amerika Srbiju doživljava kao stub stabilnosti u regionu i pruža punu podršku njenom reformskom procesu i putu evrointegracija.

Vučić je istakao posvećenost i spremnost Srbije da ostvari svoj spoljnopolitički cilj - članstvo u Evropskoj uniji i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Skat je istakao da se Srbija danas u Americi doživljava kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i da je došao sa ovlašćenjem predsjednika SAD da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

Skat je istakao da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovođenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mjesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Ambasador je pohvalio i humani pristup naše zemlje tokom migrantske krize.

Premijer Vučić poželio je ambasadoru Skatu dobrodošlicu i rekao da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapređenju odnosa i saradnje dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije