Ex -Yu

Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?

Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?
Foto: Arhivska fotografija | Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu?

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, sazanje Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora.

Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, dva predsjednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugo mjestu agende.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsjednika Alekanadra Vučića i Hašima Tačija posljednji put održan je 23. marta u Briselu. I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsjednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština.

Pred sastanka dvojice predsjednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu željeli da komentrašu kako je protekao današnji bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promjenom agende i fokusa "sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije