Ex -Yu

Vučić pred sjednicu SB UN: Boriću se svim srcem

Vučić pred sjednicu SB UN: Boriću se svim srcem
Foto: Tanjug | Vučić pred sjednicu SB UN: Boriću se svim srcem

BEOGRAD -- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se danas u Njujorku, na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu boriti za Srbiju svim srcem.

Vučić je istakao da je nedjelja bio težak dan, ne samo zbog lokalnih izbora, već i zbog toga što se pripremao za sjednicu savjeta SB UN. "Spremao sam se za Savet bezbedosti UN. Letim "Er Srbijom" ujutro i idem pravo na sednicu. Boriću se", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

Napomenuo je da će poslije šefa UNMIK-a Zahira Tanina predstaviti šta Srbija misli.

"A, kada se svi oni izređaju, posle Tačija, imaću pravo i na repliku na kraju. Nisam još doneo odluku u kojem delu ću govoriti na engleskom i na srpskom. Ali, nije moj posao da ubeđujem naše ljude, već one koji žele da slušaju tamo. Do sutra ćemo doneti konačnu odluku", rekao je Vučić.

"Samo da naš avion ne kasni za Njujork, jer me neće čekati sednica", dodao je.

U svom obraćanju, Vučić je pozdravio srpski narod na Kosovu i Metohiji i zahvalio im na borbi, te ocijenio da su gradonačelnici svih 10 opština poslali jasnu poruku Hašimu Tačiju ko je njihov predsjednik i koja je njhova država.

"Vojska Kosova je formirana protiv interesa srpskog naroda. Ona ne može da ugrozi našu vojsku, ali može da ugrozi opstanak našeg naroda. Sve je to suprotno onome što je Tači govorio", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije