Ex -Yu

Vučić sa "najsiromašnijim predsjednikom"

Vučić sa "najsiromašnijim predsjednikom"
Vučić sa "najsiromašnijim predsjednikom"

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas bivšeg predsjednika Istočne Republike Urugvaj Hosea Muhiku sa kojim je razgovarao o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih, za koje postoje velike mogućnosti.

Vučić i Muhika su razgovarali o potrebi poštovanja i očuvanja vreijdnosti savremenog društva, a to moraju da budu sloboda i nezavisnost suverenih zemalja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je zato izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvijek umjela i da će umeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost.

Dvojica sagovornika razmijenili su mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno poslije Brexita - odluke o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Srpski premijer i bivši urugvajski predsjednik razgovarali su i o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Južne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih odnosa, za koje postoje velike mogućnosti.

Sa "najsiromašnijim predsjednikom" je stigao i proslavljeni reditelj Emir Kusturica, a Vučić je Muhiki rekao da mu je veoma drago što je on došao u Srbiju i da se nada da će mu boravak biti prijatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije