Ex -Yu

Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom

Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom
Vučić stigao u Berlin, razgovarao sa Milerom

BERLIN - Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Berlin i na početku posjete sastao sa njemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka, premijer Vučić je izjavio da je ovo ključna adresa i da je razgovor sa njemačkim ministrom Milerom bio izuzetno važan za Srbiju.

Tema sastanka bila je podrška u grantovima i mekim kreditima, koje Njemačka planira za Srbiju do kraja godine, u iznosu od 140 miliona evra, a bilo je riječi i o temama iz oblasti energetike, komunalnih usluga i poljoprivrede.

Vučić je istakao da je tokom susreta zatražio pomoć i podršku Milera za projekte u obrazovanju, posebno mladih, kao i projekte za razvoj preduzetničkog duha.

"Pohvalili smo se smanjenjem nezaposlenosti u Srbiji i to tako što smo u poslednjih pet meseci svakog narednog meseca imali manji broj nezaposlenih u odnosu na prethodni mesec. Međutim, mladi su nam i dalje problem. Tražimo rešenja za promenu obrazovnog sistema kako bi mladi ljudi u školama već bili spremni za posao. Za to nam je neophodna pomoć Nemačke", istakao je premijer Vučić.

U popodnevnim satima srpski premijer će razgovarati sa predstavnicima Svjetske banke.

U Berlinu će u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, biti održana Konferencija o Zapadnom Balkanu.

Tom prilikom savezna kancelarka Angela Merkel će, nakon što je 15. jula u Dubrovniku učestvovala na Samitu šefova država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, zajedno sa ministrom privrede Zigmarom Gabrijelom i ministrom spoljne politike Frankom-Valterom Štajnmajerom primiti šefove vlada, ministre spoljnih poslova i privrede šest država Zapadnog Balkana, kao i Hrvatske i Slovenije koje su članice EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije