Ex -Yu

Vučić stigao u Brisel, sutra nastavak dijaloga

Vučić stigao u Brisel, sutra nastavak dijaloga
Foto: N.N. | Vučić stigao u Brisel, sutra nastavak dijaloga

BRISEL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Brisel gdje će se sutra sastati sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem na novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Sastanak kome će priustvovati i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, bi trebalo da počne oko 9 časova ujutru i da se završi "rano popodne", saznaje Tanjug u Briselu.

U delegaciji Prištine, ovoga puta očekuju se, osim Tačija, i premijer Ramuš Haradinaj i predsjednik parlamenta Kadri Veselji.

U delegaciji Beograda pored predsjednika Vučića biće i šef kancelarije za KiM Marko Đurić.

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini, koja će biti domaćin ovog sastanka, najavila je da će se na sastanku u srijedu "sagledati dosadašnji napredak u razgovorima o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji i isplanirati sljedeće korake i sastanke kako bi se osiguralo da se rad između obe strane nastavi intenzivnim tempom".

Prethodna runda razgovora održana je 24. juna.

Ranije je kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio da će sutra lideri privremenih kosovskih institucija putovati u Brisel na, kako je rekao, sastanak sa zvaničnicima EU.

Na sutrašnjem sastanku, smatra, postoje tri teme o kojima treba razgovarati: "Ugovorni odnosi između Kosova i EU, liberalizacija viznog režima i dijalog između Kosova i Srbije", prenio je portal Kosovapress.

Haradinaj je rekao da bi opozicija mogla biti prisutna na ovom sastanku, ali će se to, kako je dodao, možda dogoditi sljedeći put.

Premijer je ponovio da se ne vidi kao dio dijaloga Beograda i Prištine, rekavši da neko treba da radi i "kućne poslove".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije