Ex -Yu

Vučić u posjeti Rusiji, sastaje se i sa Putinom

Vučić u posjeti Rusiji, sastaje se i sa Putinom
Foto: N.N. | Vučić u posjeti Rusiji, sastaje se i sa Putinom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji od danas boravi u posjeti Ruskoj Federaciji, sastaće se u Moskvi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom sa kojim će prisustvovati potpisivanju više bilateralnih sporazuma.

Kako je saopšteno iz Pres-službe predsjednika Srbije, Vučić će se u odvojenim susretima sastati i sa predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko i potpredsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Planom posjete predviđeno je da Vučić održi predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije (MGIMO) o temi "Srbija, čuvar nezavisnosti i suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svijetu".

Predsjednik Srbije posthumno će dodijeliti orden bivšem ambasadoru Rusije pri UN Vitaliju Čurkinu, koji će biti uručen njegovoj supruzi - Irini Čurkin.

Na dan Svetog Nikole, Vučić će posjetiti Hram svetih apostola Petra i Pavla u Moskvi, a predviđen je i obilazak muzeja i Doma ansambla Aleksandrov, kao i polaganje vijenaca nastradalim članovima ovog ansambla.

Vučić, koji u Rusiji boravi do 20. decembra, posjetu će završiti obilaskom Naučno-tehnološkog parka Skolkov, nakon kojeg će prisustvovati prezentaciji aviona tipa "suhoj" navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije