Ex -Yu

Vučić uručio pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu

Vučić uručio pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu
Foto: Ilustracija | Vučić uručio pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas u Beogradu pasoš i ličnu kartu Srbije britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu.

On je po preuzimanju dokumenata rekao da se u Srbiji uvijek osjeća dobrodošlo i da je počastvovan što je postao srpski državljanin.

"Nikad nisam mislio da ću postati Srbin, a sada izgleda jesam. Moj život je obogaćen srpskom hranom, dobrotom, prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili Engleza u vašu otadžbinu", rekao je Fajns u Predsjedništvu Srbije.

Predsjednik Vučić je poručio da su Srbi sretni jer imaju Fajnsa za prijatelja i sunarodnika, prenose beogradski mediji.

On je rekao da kod Fajnsa, koga je nazvao jednim od najvećih savremenih glumaca, vidi "iskrenu ljubav" prema Srbiji, kao i da je siguran da će on interese zemlje zastupati kao i svaki njen građanin koji joj želi dobro.

"Želim da više vremena provodite ovde nego u svojoj prvoj otadžbini, da uvek sa istom strašću volite Srbiju kao što je volite danas, a mi ćemo gledati da vam uzvratimo našom pažnjom i ljubavlju", naveo je predsjednik Srbije.

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rješenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijer Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije