Ex -Yu

Vučić za CNN: Potrebno zajedničko rešenje za problem migranata

Vučić za CNN: Potrebno zajedničko rešenje za problem migranata
Vučić za CNN: Potrebno zajedničko rešenje za problem migranata

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras za CNN da je potrebno sveobuhvatno evropsko rješenje za migrante, ističući da je Srbija pokazala solidarnost i toleranciju i da je spremna da preuzme svoj dio odgovornosti.

Vučić je američkoj televizijskoj mreži rekao da je Srbija zemlja kandidat za članstvo u EU i da je spremna da radi sa evropskim zemljama na rješavanju tog pitanja.

Premijer je dodao da je Srbija možda jedina zemlja na svijetu koja ne krivi nikog za problem izbjeglica.

"Naš plan je bio da imamo dobar pristup, da pokažemo solidarnost i toleranciju. Mislim da je Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima koji su pobegli iz ratom zahvaćenih područja", rekao je Vučić.

On je naveo da se situacija sa izbjeglicama pogoršava, ali je istakao da će Srbija učiniti sve što može, pružiti medicinsku i svaku drugu pomoć i organizovati prihvat za nekoliko dana, koliko oni obično ostaju u Srbiji.

Upitan kako gleda na rješenja Mađarske, koja je između ostalog najavila da će poslati vojsku na granicu sa Srbijom zbog izbjeglica koje žele da uđu na njihovu teritoriju, Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose sa tom zemljom i da ne želi da ih kvari, ali da ne može da kaže da je zadovoljna tim rješenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije