Ex -Yu

Vučić:Bilo je i grešaka, ali smo ih ispravljali

Vučić:Bilo je i grešaka, ali smo ih ispravljali
Vučić:Bilo je i grešaka, ali smo ih ispravljali

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je najveći uspjeh ove vlade rad, trud i početak ekonomskih reformi, bilo je, kaže i promašaja, ali je "suština u tome da smo se podizali, ispravljali greške I nastavljali napred".

Govoreći o godišnjici rada Vlade Srbije, Vučić je u intervjuu za list Alo rekao da danas svi vide da se u Srbiji ne govori o bankrotu i propasti kao što se govorilo prije samo godinu dana, već o neuporedivo boljem stanju javnih finansija, čak i povoljnijem trendu rasta naše ekonomije od očekivanog.

Upitan kakve su realne šanse da plate i penzije budu povećane, Vučić kaže da "sve zavisi od nas".

"Uveren sam da našom posvećenošću i radom možemo to da obezbedimo, na zdravim osnovama i sa sansom da to bude stabilan i dugoročan rast", rekao je premijer.

Penzije više neće biti smanjivane, poručio je on.

"Penzioneri su oni koji uvek podržavaju državu. Hvala im na trpeljivosti i strpljenju, a oni će videti samo povećanje, a ne smanjenje penzija", izričit je Vučić.

Podsjetio je da je ova vlada zatekla najvišu nezaposlenost u Evropi, više od 26 procenata i dodao da to danas nije tako, da je nezaposlenost manja, ali ne i dovoljno dobra.

Zato je, kaže, smanjenje nezaposlenosti jedan od najvažnijih zadataka vlade u budućnosti.

Upitan da imenuje pet najboljih ministara, Vučić je rekao da ih sve poštuje, a na pitanje da li ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića drži samo zbog toga što je bezopasniji u Nemanjinoj nego da je u opoziciji, kaže:

"Mene ne zanima ko je opasan, a ko ne, već ko svojim radom nešto može da doprinese napretku Srbije".

Na pitanje koliko je sigurna fotelja ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorane Mihajlović, premijer kaže da je cijeni i da je "ona je u istoj situaciji kao i svi ostali" sa, kako je rekao, njim na čelu.

Govoreći o odnosima sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem i njegovim sinom Radomirom, Vučić tvrdi da su njihovi odnosi dobri, da se viđaju često, ali da je mnogo važnije od toga to on što poštuje predsjedničke obaveze i način na koji ih Nikolić obavlja.

Na konstataciju da širom Srbije u foteljama sjede neki kadrovi SNS-a koji su tu dospjeli smo na "njegov obraz", a imaju negativan imidž u svakom pogledu i na pitanje zašto ih "ne počisti", jer će se u krajnjem slučaju kola slomiti na njemu, premijer kaže:

"U pravu ste. Pomozite nam i čistićemo ih zajedno".

Vučić kaže da "uvjek postoje" oni iz opozicije koje bi rado video u aktuelnoj vladi.

O odnosima sa Istokom i Zapadom, te EU, premijer ističe da je važno da "naš narod razumije i podržava našu politiku", koju ova vlada ne vodi zbog drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije