Ex -Yu

Vulin: "Velika Albanija" prijetnja Balkanu i cijeloj Evropi

Vulin: "Velika Albanija" prijetnja Balkanu i cijeloj Evropi
Foto: Arhiva | Vulin: "Velika Albanija" prijetnja Balkanu i cijeloj Evropi

BEOGRAD - Stvaranje "velike Albanije" i potpuni izostanak međunarodnog prava - suštinski su bezbjednosni problemi u regionu, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Oni su pretnja, ne samo Balkanu, već i celoj Evropi, ali su i suštinske pretnje opstanku našeg naroda", rekao je Vulin.

On je ocijenio da će svijet, ako bude ponavljao grešku popuštanja i hranjenja "velike Albanije" srpskim nacionalnim tijelom, dočekati da ta ista "velika Albanija" zapali cijeli Balkan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je rekao da se od Srbije sada traži da zanemari sopstvene interese i da zarad stabilnosti Crne Gore, Makedonije, pa i BiH, napusti san o rješavanju nacionalnog pitanja.

"Traži se da Srbija stvori državu drugima i da garantuje mir i bezbednost tih drugih država time što će se odreći sopstvene stabilnosti i sopstvenog mira", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbija treba da promoviše sopstvene interese i da kaže da su njeni interesi da zaštiti i sačuva Srbe, gdje god da žive.

On ističe da od Srbije treba stvoriti jaku i dobro uređenu zemlju, jer bez jake Srbije, nema ni rješavanja nacionalnog pitanja.

Vulin je podsjetio da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna zemlja koja ne može da očekuje podršku i pomoć ni od koga sa strane.

"Nećemo da radimo drugima ono što su činili nama. Zato odbijamo da se svrstamo u bilo koji blok, ali to ima svoju cenu - da u trenutku nevolje, a na Balkanu nikada niko ne može da kaže da nevolje neće biti, moramo da budemo spremni da se odbranimo", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije