Ex -Yu

Vulin: Albanci će u Srbiji imati sva prava

Vulin: Albanci će u Srbiji imati sva prava
Foto: N.N. | Vulin: Albanci će u Srbiji imati sva prava

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će Albanci u Srbiji imati sva prava, a ne obespravljeni, protjerivani i ubijani kao Srbi na Kosmetu.

Vulin je poručio da stoga Albanci u Srbiji ne treba da se plaše i da mogu da budu mirni jer se neće ostvariti želja albanskog ministra za Evropu i spoljne poslove Ditmira Bušatija, koji je izjavio da "Albanija traži od Srbije da Albancima garantuje samo ona prava koja imaju Srbi na Kosovu i Metohiji".

Ministar odbrane Srbije napomenuo je da bi, kada bi zahtjev albanskog ministra zaista bio sproveden, Albanci u Srbiji bili protjerivani, imovina bi im bila oduzimana, ne bi mogli da se vrate u svoja sela i gradove, ubili bi ih više od 1.000 za 10 godina i za to niko ne bi odgovarao.

"Oni će /u Srbiji/ moći da se školuju, da žive i biće, naravno, zaštićeni na svaki način, a ne kao Srbi na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Vulin, prenose beogradski mediji.

Bušati je u juče primio predstavnike političkih partija Albanaca sa juga centralne Srbije, kojima je rekao da "dijalog Beograda i Prištine treba da bude okončan sporazumom o uzajamnom priznavanju s ciljem pune normalizacije odnosa".

On je tada poručio da Albanija traži od Srbije da "Albancima u Srbiji garantuje samo ona prava koja imaju Srbi na Kosovu i Metohiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije