Ex -Yu

Vulin: Bez 'migova' i tenkova nema mira

Vulin: Bez 'migova' i tenkova nema mira
Foto: Ilustracija | Vulin: Bez 'migova' i tenkova nema mira

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će "migovi" iz Rusije u Srbiju stići do kraja godine, kako je i planirano, kao i da bez "migova" i tenkova nema mira, jer vojska služi da odvrati potenicijalnog napadača i nekog ko Srbiji hoće da nametne sukob.

"Dugoočekivani `migovi` stižu do kraja godine. Kad kažem dugoočekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci kada je isporuka dogovorena, već na to da se decenijama nismo naoružavali", rekao je Vulin.

On je za televiziju "Pink" pojasnio da niko nije za rat, te da "od svih ratova Srbi samo u Krimskom nisu učestvovali, ali da se nijedna armija u svetu ne priprema za mir".

"Priprema se za rat, za ono najstrašnije. Ne očekujte od vojske da bude mirotvoračka, ona mora da bude spremna za rat", rekao je Vulin.

On je ponovio da će se Srbija i dalje držati politike vojne neutralnosti i da to razumiju i Rusija i NATO.

"Politika neutralnosti je politika hrabre zemlje, a ne izbegavanja problema. Mi ćemo sami odlučivati o prijateljima i neprijateljima. Drugi mogu da se pozovu na saveze u slučaju problema, mi sami moramo da branimo zemlju i stojimo iza svojih odluka", istakao je Vulin.

Govoreći o razvoju odbrambene industrije, Vulin je naglasio da trenutno postoji velika tražnja na svJetskom tržištu, prije svega za municiju i da tu priliku treba iskoristi i ulagati u taj sektor.

Vulin je dodao i da do kraja ove godine vojnici, kao i cijeli bezbjednosni sektor mogu očekivati povećanje zarade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije