Ex -Yu

Vulin: Bombardovanje Srbije posljednji grijeh 20. vijeka

Vulin: Bombardovanje Srbije posljednji grijeh 20. vijeka
Vulin: Bombardovanje Srbije posljednji grijeh 20. vijeka

SOLUN - Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu da je nad Srbijom bombardovanjem izvršen "posljednji veliki grijeh 20. vijeka" i da Srbija želi da živi u miru.

Ministar Vulin, koji je predvodio državnu ceremoniju u čast palim junacima na Solunskom frontu, na srpskom vojničkom groblju u Solunu je rekao da Srbija "ne može da se zakune da ratova više neće biti, ali moli i želi da se, poslije hiljadu godina, rodi jedan naraštaj koji nikad neće upoznati rat".

"Narod slobode i narod stradalnika, kakvi Srbi jesu, može da traži reč od velikih i moćnih da svet zaista živi u miru. A mi ćemo tu reč zahvalno primiti i moliti se da se održi zauvek", rekao je Vulin na obilježavanju 98. godišnjice proboja Solunskog fronta.

On je poručio da svaki narod ima neko mjesto kome se vraća, mjesto hodočašća pred koje dođe da se pokloni, da vidi da li je dostojan onih koji su koračali prije njega, prenijeli su beogradski mediji.

Vijence su danas u Solunu položile delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zvaničnici Grčke, diplomatski predstavnici Francuske, Britanije, Rusije, Italije i predstavnici udruženja građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije