Ex -Yu

Vulin: Hoće slabog Vučića, to neće dočekati

Vulin: Hoće slabog Vučića, to neće dočekati
Foto: Tanjug | Vulin: Hoće slabog Vučića, to neće dočekati
Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da želja pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela da se sastane sa dijelom srpske opozicije predstavlja dodatni pritisak na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Razumeli smo ovu ne baš diplomatsku poruku i želju da na Vučića, pred teške razgovore koji ga očekuju, bude izvršen dodatni pritisak, time što će pokušati da ga izjednače sa onima koji ne mogu da pređu ni cenzus. Jasno je da hoće slabog Vučića - to neće dočekati", rekao je Vulin.

On je izjavio novinarima u Beogradu da prilikom boravka u Prištini i Skoplju američki zvaničnik nije imao ni vremena, a ni želje, da razgovara sa bilo kojim predstavnikom opozicionih partija.

"Ali, zato u Beogradu želi da razgovara sa svim predstavnicima DOS-a, čak izbegavajući ostale predstavnike opozicije", naglašava Vulin.

Komentarišući informacije da je Mičel prenio da SAD podržavaju formiranje vojske Kosova, Vulin je naglasio da je Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN 1244 više nego jasna - na Kosovu i Metohiji može da postoji samo jedna oružana sila, a ona je Kfor, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Dokle god Savet bezbednosti UN ne promeni svoju odluku tako će biti, i za Srbiju je to jedino moguće i prihvatljivo", istakao je Vulin.

On je poručio da na Kosovu i Metohiji ne može da bude nikakve vojske, ona može da bude uspostavljena samo grubom silom.

"Uspostavljanje takve ilegalne oružane formacije predstavlja pretnju za mir i stabilnost na čitavom Balkanu", rekao je Vulin.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije