Ex -Yu

Vulin: Jedini kriterijum da budete braća s Hrvatskom jeste da ste ubijali Srbe

Vulin: Jedini kriterijum da budete braća s Hrvatskom jeste da ste ubijali Srbe
Foto: Ilustracija | Vulin: Jedini kriterijum da budete braća s Hrvatskom jeste da ste ubijali Srbe

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Graba Kitarović da su "Hrvatska i Albanija braća po oružju", rekao je danas da mu je izuzetno žao što hrvatska politika ne može da se oslobodi dubokog kompleksa koji osjeća prema Srbiji i Srbima.

"Jedini kriterijum da budete braća sa Hrvatskom jeste da ste učestvovali u ubijanju Srba. Žao mi je što je tako i što hrvatska politika nije u stanju da pronađe neki drugi način da se poveže sa svojim okruženjem i da pronađe neku drugu vrednost zbog koje bi nekoga nazvala braćom", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Učestvovati u ubijanju Srba, kazao je on, "nije nešto zbog čega treba da se bratimite sa nekim, a posebno ne da se ponosite time što ste radili".

"Žao mi je što je to tako i što hrvatska politika nije u stanju da se oslobodi tog dubokog kompleksa koji oseća prema Srbiji, ali sam uvek zabrinut ako je to jedina poruka za budućnost i jedini kriterijum da postanete braća sa hrvatskom državom, narodom ili hrvatskom politikom, da ste učestvovali u ubijanju Srba", rekao je ministar Vulin i izrazio nadu da se "stide toga što su rekli".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije