Ex -Yu

Vulin: Plenkovićeva vlada režira ustašku tragediju u Jasenovcu

Vulin: Plenkovićeva vlada režira ustašku tragediju u Jasenovcu
Foto: Ilustracija | Vulin: Plenkovićeva vlada režira ustašku tragediju u Jasenovcu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je jedini teatar, o kome bi hrvatski premijer Andreja Plenković trebalo da brine, ustaška tragedija koju njegova vlada režira i prikazuje u Jasenovcu i koja je zgadila čitav antifašistički svijet.

"Mogu da mi zabrane da dođem u Hrvatsku, ali ne mogu da mi zabrane da govorim istinu", istakao je Vulin u saopštenju, povodom izjave Plenkovića da, što se tiče Vulina, "voli teatar, ali ne u svojoj kući".

Plenković je ranije danas izjavio da ne zna kakva bi protivmjera Srbije mogla da bude zbog zabrane ulaska Vulinu u Hrvatsku.

"Donijeli smo odluku o Vulinu jer smatramo da u odnosima dvije države treba smanjivati tenzije i dati prostor konstruktivnom razgovoru. Kao vlada smo napravili važne iskorake u odnosima sa Srbijom. S obzirom na Vulina smo bili jasni i mogu reći: volimo teatar, ali ne u svojoj kući", rekao je Plenković.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske saopštilo je 21. aprila da do daljeg ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku zbog izjave da o njegovom dolasku u tu zemlju može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, a ne hrvatski ministri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije