Ex -Yu

Vulin Plenkoviću: Zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni?

Vulin Plenkoviću: Zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni?
Foto: Screenshot mod.gov.rs | Vulin Plenkoviću: Zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni?

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenković da u Hrvatskoj nije bio "nikakav građanski rat, već odbrana od agresije", saopštio je da, "ako su Srbi postali agresori samim činom rođenja u Hrvatskoj, onda je agresije zaista i bilo".

"Ako nije bio građanski rat, zašto je pred kamom i jamom Hrvatsku napustilo 250.000 drzavljana Hrvatske srpske nacionalnosti"? naveo je Vulin.

On je Plenkovića upitao i "ako nije bio građanski rat, zašto su čitavi krajevi Dalmacije prazni i u njima više ne žive građani Hrvatske srpske nacionalnosti"?

"Ako nije bio građanski rat, koja je to elementarna nepogoda ubila više hiljada građana Hrvatske, srpske nacionalnosti? Odgovore Plenković ne duguje meni, duguje ih proteranim Srbima, ali i svom narodu, pre svih i pre svega", naveo je Vulin.

Predsjednik Vlade Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je sinoć da vlada, HDZ i sve državne institucije imaju jasan stav da se u Hrvatskoj nije vodio nikakav građanski rat, kao što kaže Vulin, već da su "hrvatski branitelji u Domovinskom ratu Hrvatsku odbranili od agresije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije