Ex -Yu

Vulin: Podrška Brnabićevoj garancija za nastavak Vučićeve politike

Vulin: Podrška Brnabićevoj garancija za nastavak Vučićeve politike
Foto: Ilustracija | Vulin: Podrška Brnabićevoj garancija za nastavak Vučućeve politike
Tanjug

BEOGRAD - Ministar za rad u Vladi Srbije i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da će stranka koju vodi podržati izbor Ane Brnabić za premijera jer ju je predložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je garancija da će ona nastaviti politiku koju je sam Vučić vodio kao predsjednik vlade i zato što im je stalo do kontinuiteta te politike.

"Što se tiče onih koji pokušavaju da uslove svoju podršku, moram da kažem da je to pokušaj pritiska na Vučića i pokušaj da se u političkoj trgovini ili možda čak ucenom dobije ili postigne nešto više nego što bi moglo da se postigne na osnovu broja poslanika i izbornog rezultata koji imaju objektivno čak i članovi naše koalicije", rekao je Vulin.

On je dodao da se sa Vučićem se ne razgovara ucjenama, te da bi, ako ne bude većine u parlamentu za prijedlog predsjednika Srbije, bilo bolje da se ide na izbore, nego da Vučić pristaje na ucjene i bilo kakve pritiske.

"Znajući njega (Vučića), njemu je uvek bliže da ide na izbore nego da uvek trpi bilo čije ucene ili da bilo koga kupuje", rekao je Vulin novinarima u Busijama.

Vulin je poručio da svako ko misli da treba da pokuša da vrši pritisak i da treba da trguje, treba da izađe iz vladajuće koalicije i pređe u opoziciju.

"Pa, neka iz tog položaja pokuša da se bori za ono u šta veruje", kazao je Vulin i dodao da nije riječ o ideološkom sukobu, već da oni koji uslovljavaju svoju podršku, to rade zarad boljeg položaja za sebe i svoju političku partiju.

On je dodao da nije riječ o odnosu prema Ani Brnabić, već o odnosu prema Aleksandru Vučiću.

"Kada budu razmišljali o tome da li će podržati njegov predlog, treba tako da razmišljaju. Ovo je odnos prema Vučiću i to pogotovo sada kada preživljava nezapamćen medijski linč i strašne pritiske sa raznih strana. Svako ko je bio sa njim, delio borbu i plodove te borbe, morao bi da ima i zahvalnost i poverenja prema njemu, da prihvati njegov predlog i da se ponaša kako treba da se ponašaju saborci, a ne kao oni koji bi da nekog ucenjuju", rekao je Vulin.

U tom smislu, Pokret socijalista će podržati izbor Brnabić za predsjednika vlade.

"Ne zato što što mislimo da je ona jedini kandidat ili najbolji kandidat, da od nje nema boljeg, već zato što ju je predložio Aleksandar Vučić, koji je nama garancija da će ona nastaviti politiku koju je on vodio", rekao je Vulin.

Dodao je da Pokret socijalista traži samo jednu stvar i garanciju - da će se u novoj vladi nastaviti politika Aleksandra Vučića u novoj vladi, jer glasaju za politiku.

"Zato mi ne glasamo za ovog ili onog kandidata, već za predlog predsednika Republike i SNS, koji autoritetom i poverenjem koje ima među građanima ima pravo da ga predloži. Apsolutno podržavamo njegov predlog", rekao je Vulin.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije