Ex -Yu

Vulin: Preispitati odnose sa Turskom ako ubice ne budu kažnjene

Vulin: Preispitati odnose sa Turskom ako ubice ne budu kažnjene
Vulin: Preispitati odnose sa Turskom ako ubice ne budu kažnjene

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će odnosi Srbije i Turske, nakon ubistva navijača "Crvene Zvezde" Marka Ivkovića u Instanbulu, zavisiti od reagovanja Turske i naglasio da očekuje da se ta zemlja ponaša onako kako bi se Srbija ponašala u sličnoj situaciji.

"Znam da ovo nije uradila turska država nego ljudi kojih bi svaka država, pa i Turska morala da se odrekne, da ih se stidi i najstrože kazni. Ako Turska ne pokaže želju da se tako nešto desi, onda možemo da govorimo o tome da moramo dobro da razmislimo o odnosima sa Turskom ili svakom drugom državom koja bi se slično ponela prema takvom zločinu", rekao je Vulin.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ubistvo 25-godišnjeg Ivkovića nije "događaj" već "zločin i ništa drugo".

Vulin je naglasio da bi Turska morala jasno da se izjasni o ovom zločinu, baš kao što je radila Srbija kada se našla u sličnoj situaciji.

Marko Ivković, koji je ubijen u Istanbulu u petak 21. novembra uoči utakmice "Crvena zvezda" - "Galatasaraj", biće sahranjen danas u 15.00 časova na Bežanijskom groblju u Beogradu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije