Ex -Yu

Vulin: Srpska bila i biće prioritet Srbije

Vulin: Srpska bila i biće prioritet Srbije
Foto: N.N. | Vulin: Srpska bila i biće prioritet Srbije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je večeras u Beogradu, povodom početka manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", da je Republika Srpska bila, jeste i biće jedan od prioriteta Srbije i da će Srbija uvijek činiti sve da Srpska živi u miru i stabilnosti.

"Republika Srpska bila je i biće jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, kojoj će pokušavati uvijek da pomogne", rekao je Vulin novinarima uoči otvaranja manifestacije.

On je naglasio da Srpska treba da zna da što Srbija bude snažnija, stabilnija i sigurnija, da će i Srpska isto tako biti snažnija, sigurnija i stabilnija.

"Jedno bez drugog ne ide", rekao je Vulin, koji je ponovio da Srbija više nikada neće dozvoliti nove "Oluje", kao ni bilo kakve pogrome ni nove Jasenovce.

On istakao da Srbi, bez obzira gdje žive, jesu i moraju da budu jedno.

Prema njegovim riječima, to govori srpsko porijeklo, istorija, kultura, civilizacija, što nameće potrebu da se srpski narod izbori za opstanak.

"Srbi gdje god da žive, samo ako su jedno, mogu da se nadaju da će jednom rešiti svoje nacionalno pitanje i da će opstati u ovom teškom i surovom svetu za narode koji nisu previše brojni, ali imaju veliku istoriju", rekao je Vulin.

Manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" u Kombank dvorani u Beogradu otvorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, akademici, direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, kao i predstavnici Vojske i policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije