Ex -Yu

Vulin: Veza Srba sa Vladom Srbije ne može se prekinuti

Vulin: Veza Srba sa Vladom Srbije ne može se prekinuti
Vulin: Veza Srba sa Vladom Srbije ne može se prekinuti

BEOGRAD - Priština nema drugog načina da se obračuna sa politikom Vlade Srbije osim silom i grubim nasiljem, ali veza između Vlade Srbije i Srba na KiM ne može da se prekine ni nasiljem, ni na bilo koji drugi način, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Komentarišući jučerašnju zabranu njegovog ulaska na KiM, Vulin je rekao da će on biti sa Srbima na KiM uvijek kada god im bude bio potreban i kada god Vlada Srbije proceni da je potrebno naše prisustvo.

"Priština šta god mislila da radi ovom silom, ne uspeva u tome. Srbi na KiM znaju da je Vlada Srbije jedina sigurnost za njih, da život na KiM ne može da postoji bez Vlade i države Srbije", rekao je Vulin.

On je dodao da Srbi vrlo dobro znaju da Vlada i država Srbija nikada neće priznati nikakvo nezavisno Kosovo i da nikada neće odustati od naše politike da možemo da prihvatimo da je Kosovo privremena teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Reozlucijom 12 44.

Vulin je i pozvao sve Srbe na KiM da glasaju za Srpsku listu jer je to, kako je naveo, jedini način da se izborimo da ne bude vojske Kosova.

Prema njegovim riječima, tako ćemo sačuvati funkcionisanje života i način finansiranja života na prostoru KiM.

"A ja ću uvek biti sa Srbima", zaključio je Vulin koji je održao predavanje na beogradskoj poslovnoj školi.

Dnevnik "Koha" juče je prenio, pozivajući se na izvore iz vlade u Prištini da je kosovska vlada odlučila da zabrani ulazak na Kosovo ministru za rad u vladi Srbije Aleksandru Vulinu, te da je ona uslijedila kao recipročna mjera nakon što, kako tvrde, srpske vlasti nisu dozvolile bivšoj predsjednici Kosova Atifeti Jahjagi da prisustvuje festivalu "Mirdita, dobar dan" u Beogradu u petak.

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, međutim, već ranije saopštila da građanka Republike Srbije sa prebivalištem na području AP KiM Atifete Jahjaga nije ni pokušala da sa tog područja uđe u centralnu Srbiju preko nekog od administrativnih prelaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije