Ex -Yu

Vulin pozvao 53 ministra da spriječe formiranje vojske Kosova

Vulin pozvao 53 ministra da spriječe formiranje vojske Kosova
Foto: Tanjug | Vulin pozvao 53 ministra da spriječe formiranje vojske Kosova

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče najavljeno formiranje takozvane vojske Kosova i pokušaj pravljenja, kako je naveo, još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije.

Vulin je tim povodom rekao da neosuđeni teroristi hoće da dobiju armiju i da zločine za koje nisu bili osuđeni još jednom ponove, ali, kako kaže, ovaj put u formi armije.

Naglašava da je za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i da bi moralo da bude neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu.

''Da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru KiM, poslao sam pisma ministrima odbrane 53 najvažnije zemlje sveta. U pismu se jasno kaže šta se sprema na KiM, koliko je opasno praviti paravojsku, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na KiM, ali i u čitavom regionu'', istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da čitav svijet zna i mora da zna da se na KiM pokušava da stvori teroristička organizacija koja će, kaže, sebe nazivati nekakvom vojskom.

''A pravi se samo iz jednog razloga - za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog'', podvukao je Vulin.

Dodao je i da se obratio svojim kolegama očekujući da će oni informisati svoje vlade, te da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.

''Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se praviti ni od terorističke OVK'', zaključio je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije