Ex -Yu

Za dvoje ljekara određen pritvor

Za dvoje ljekara određen pritvor
Za dvoje ljekara određen pritvor

BIJELO POLJE - Viši sud u Bijelom Polju odredio je pritvor do 30 dana nekadašnjem načelniku Odjeljenja neonatologije Opšte bolnice Haki Tahirović i načelniku Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonku Puletiću u okviru istrage o infekciji beba u toj zdravstvenoj ustanovi.

Sudija za istrage Višeg suda u Bijelom Polju Vanja Rakonjac danas je saslušala Puletića i Tahirevićevu u prisustvu tužioca Ljubinke Madžgalj.

Tahirovićevoj je pozlilo tokom saslušanja u tom gradu i prebačena je u ambulantu Hitne pomoći, dok je Puletić saslušan na Internom odjeljenju Bolnice u Bijelom Polju, gdje je juče prevezen zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva, policija u Bijelom Polju privela je Puletića i Tahirovićevu, u okviru istrage o infekciji beba u Opštij bolnici u Bijelom Polju.

Tužilaštvo je izdalo nalog za saslušanje i nekadašnjeg direktora bjelopoljske Bolnice Tomislava Jeremića zbog infekcije beba u toj bolnici, ali je on 18. decembra otputovao u Beograd, te se danas očekuje njegov povratak u Crnu Goru.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva saopšteno je da je nakon prikupljenih obavještenja, dokaza i provođenja dokaznih radnji utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Jeremić, Puletić i Tahirovićeva izvršili krivično djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa nepostupanjem po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

U okviru istrage o infekciji beba u petak, 26. decembra, saslušani su i ljekari Kliničkog centra Crne Gore Filip Vukmirović i LJubinka Dragaš, kao i tehničar S.J, ali su nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Istraga o uzrocima infekcija pet beba počela je tek nakon što je 11. novembra jedna od njih preminula u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije