Ex -Yu

Zagreb dočekuje Bajdena: Preduzimaju se mjere bezbjednosti, na terenu i snajperisti

Zagreb dočekuje Bajdena: Preduzimaju se mjere bezbjednosti, na terenu i snajperisti
Zagreb dočekuje Bajdena: Preduzimaju se mjere bezbjednosti, na terenu i snajperisti

ZAGREB - Hrvatska je preduzela posebne mjere bezbednosti kako bi samit regionalne inicijative Brdo-Brioni, kojem će prisustvovati predsjednici država nekadašnje SFRJ, američki potpredsjednik Džozef Bajden, te predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk, bio održan bez bilo kakvih incidenata.

U prilog tome govori i pomalo neobično obavještenje koje je zbunilo stanare jedne zgrade u Velikoj Gorici jer ih poziva da od 24. ujutru, pa sve do sutradan u 20 sati svi prozori na njihovoj zgradi moraju biti zatvoreni, osim dvorišnih.

"Poštovani stanari, iz policijske postaje sam dobio naređenje da obavestim stanare zgrade Jurja Dobrile 34-40 da od dana 24. novembra ujutru u 8 sati, pa do 25. novembra do 20 sati svi prozori osim dvorišnih moraju biti zatvoreni. Rolete moraju biti spuštene do kraja, nema virenja kroz prozore, rublje se ne sme sušiti na terasama, nema slikanja, snimanja, niti gledanja dvogledom. Stoga vas lepo molim da se tih dana strogo pridržavate upozorenja da ne bi bilo problema s policijom", stoji u obaveštenju, preneo je zagrebački Index.hr.

Razlog ovog obavještenja je, kako se navodi, da se u srijedu u Zagrebu održava samit regionalne inicijative Brdo-Brioni koja okuplja zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije i Albaniju,

U Zagreb, kako je najavljeno, dolazi i austrijski predsjednik Hajnc Fišer.

Za sutra je najavljeno plombiranje šahtova, postavljanje snajperista na strateški važna mjesta, razni protueksplozijski pregledi i maksimalno čuvane kolone visokih zvaničnika koje će se kretati gradom, a čije tačne rute policija još ne otkriva.

(Agecnije, N1)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije