Ex -Yu

Zaharova: Za varvarsko bombardovanje NATO nije tražio ni oproštaj

Zaharova: Za varvarsko bombardovanje NATO nije tražio ni oproštaj
Foto: N.N. | Zaharova: Za vravarsko bombardovanje NATO nije tražio ni oproštaj

MOSKVA - Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova je rekla da skoro 20 godina od NATO bombardovanja bivše SR Jugoslavije niko još nije odgovarao zbog tog varvarskog događaja, niti je makar zatražio oproštaj.

"Izgleda da traženje oprotaja nije jača strana NATO-a. Prošlo je skoro 20 godina, a metodika zapadnih kolega i dalje je ostala neizmenjena", rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare u Moskvi.

Ona je dodala i da Zapad sve žrtve bombardovanja 1999. godine naziva "kolateralnom štetom" i ocijenila da je tada cijeli svijet odlučio da igra tu krvavu igru, prenosi "Sputnjik".

"U pitanju je bila propagandna manipulacija SAD i njihovih evropskih saveznika, a takve pristupe možemo videti i danas, pogotovo u svjetlu slučaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solsberiju", navela je Zaharova.

Ona je napomenula da je kao povod za bombardovanje poslužio slučaj u Račku gdje su Srbi navodno ubili albanske civile, iako je poslije utvrđeno da je riječ o albanskim borcima i teroristima koji su potom preobučeni u civilnu odjeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije