Ex -Yu

Zahvalnost Beogradu za podršku u borbi protiv Islamske države

BEOGRAD - Državni sekretar SAD Džon Keri uputio je pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se, u ime predsjednika Baraka Obame, zahvaljuje Srbiji za podršku međunarodnoj koaliciji u borbi protiv "Islamske države".

U pismu državnog sekretara SAD posebno se naglašava zahvalnost Srbiji za njenu posvećenost  međunarodnom miru i odlučnost  da se suprotstavi ovoj terorističkoj organizaciji, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Keri je pohvalio lidersku ulogu srpskog premijera u napretku dijaloga Beograda sa Prištinom i ocijenio da bi puna primjena briselskog sporazuma iz aprila 2013. godine znatno doprinijela ubrzanju procesa evropskih integracija Srbije, te donijela veću stabilnost regionu.

"SAD su spremne da tijesno sarađuju sa Srbijom tokom njenog predsjedavanja OEBS-om 2015. godine. Snažno konsultativno liderstvo OEBS-a je u ovim trenucima od posebnog značaja, s obzirom na to da se Evropa suočava sa jednim od najtežih izazova za svoju bezbjednost u posljednjih nekoliko decenija", zaključuje se u Kerijevom pismu koji je uputio Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije